FAULK (Folk) – Revitaliserte folketoner

Jeg bruker mye av tiden min nå til FAULK (Folk): Et band som henter gamle folketonemelodier, mange kjent som religiøse, frem fra glemselen og nyskaper dem.

Presseskrivet til FAULK sier dette:

Nå skal de gamle folketonemelodiene tilbake til folket ved hjelp av bandet ”FAULK”, nye tekster, friske instrumenter og nye lekne arr.

FAULK (Folk)
FAULK består av Per-Øivind Johannessen (vokal), Michal S. Krumins (strengeinstrumenter) og Kristian Torp (bass)
I 2016 skal de ha 5 konserter på kulturhus i Østfold. Foreløpig har de spilt på Glenghuset Sarpsborg 05/03 og St.Croix-Huset 12/03.

Idé:
FAULK ønsker å gjøre tradisjonelle norske folketonemelodier, de fleste kjent som religiøse, tilgjengelige og interessante for folket. Mange av melodiene som i sin tid oppstod og levde i bygdene, ble absorbert av den pietistiske tradisjon i kirken. FAULK ønsker å gå på jakt etter melodienes liv før dette, og fargelegge dem med dagens språk i ord og toner.

Det blir dermed urframføringer av ur-melodier som er unike for vÃ¥rt land – men som samtidig viser, som all folkemusikk, at vi er ett med alle.

LÃ¥tene:
Låtmaterialet er kjente religiøse folketoner fra Norsk Salmebok 2013 og mer ukjente religiøse folketoner fra Norsk Salmebok 1984 som ikke kom med i Norsk Salmebok 2013.
I tillegg blir det tradisjonelle folketoner fra ”sangboka” med god gjenkjennelse hos publikum. Alt kles i nye norske tekster skrevet av Per-Øivind Johannessen, og arrangementene skapes i fellesskap fra bunnen av .

Sound:
Faulk er et rytmisk folkrock- / world music- ensemble med variert instrumentering. Det er vanskelig å sette merkelapp. Gjør deg klar for noe som er røft, tøft, vart, nært, stemningsfullt, energisk, følelsesladet, rent, luftig, jordnært, småmøkkete og moro.

Ambisjoner:
FAULK har ambisjoner. Østfoldturneen blir et forprosjekt. Det langsiktige målet er å turnere i hele landet med DKS, Rikskonsertene og på kommersielle kulturarenaer. De ønsker også en plateinnspilling på sikt.

Følg med her på nettsiden og på FAULK sin Facebook side:
https://www.facebook.com/Folk-623824174420192

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *